LA IMPORTANCIA DE LES TIC A L' ÈTAPA INFANTIL

LA IMPORTANCIA DE LES TIC A L' ÈTAPA INFANTIL

divendres, 28 de desembre del 2012

REALITZEM EL CARTELL PEL PROJECTE

Qué he aprés de la realització d'un cartell?


Segurament moltes vegades has pensat o tingut l'oportunitat de comunicar alguna cosa. Una de les formes gràfiques més comunament utilitzades és la del cartell. Gràcies a aquesta activitat he pogut aprendre a fer un cartell per promocionar el nostre Projecte d'Alfabetització digital. El cartell és una forma de comunicar a moltes persones, de forma ràpida i resumida, les característiques del nostre projecte o treball de l'assignatura.

A part d’ aprendre a crear un cartell per mi mateixa també he pogut aprofundir i utilitzar el Inkscape d’una manera diferent a la ja realitzada (mirar l’entrada anterior anomenada Inkscape) ja que hem pogut observar que un mateix programa pot servir per realitzar moltíssimes coses.

Els meus dubtes i curiositats sobre la realització d'un cartell

Quan vam començar a realitzar la tasca de la creació del cartell tenia molt dubtes i crea que seria molt difícil de realitzar la tasca ja que només havíem tingut una classe per poder-lo fer i ens vam donar molta informació sobre allò que havíem de posar o no en el cartell. Els dubtes que hem van sorgir durant la tasca era la següent:
·         Quin programa havíem de utilitzar per poder fer el cartell?
·         Quines eines hem d’agafar per tal de posar la lletra necessària?  
·         Quina lletra havíem de utilitzar?
·         Quina fotografies hem de utilitzar?
·         Que hem de posar en els cartells?
·         Entre altres més qüestions d’aquest estil...

Que he de saber sobre la creació d'un cartell?

En aquesta primera entrada, per poder realitzar un cartell de manera correcta hem de tenir en compte, perquè puguem crear un cartell amb tots els detalls. En aquest punt, has de definir quin és el fi o acció que vols transmetre. No és el mateix si vols vendre un producte puntual, si vols promocionar un projecte, o una publicitat d'un esdeveniment o reunió. Per la meva opinió és un error comú, per qualsevol dels casos anteriors, és sobrecarregar la informació del cartell.

Sempre que realitzem un cartell és molt important adaptar els següents aspectes depenen del tema o l’objectiu del nostre cartell, és per això que quan creem un cartell hem de tenir en compte les següents qüestions:
Mida: La mida de les lletres és essencial s’ha de poder distingir entre la lletra del títol a la que no són del títol. Com més important sigui la informació més gran serà la lletra i en canvi com menys importància tingui aquesta més petita haurà de ser la lletra.  
Color: Tal i com ja vam tractar a classe amb l’Angel el color és una part molt important que mai pots passar per alt, si que aquesta ha d’estar meditada i pensada amb molta cura, per tant, és fonamental obtenir un bon contrast. Si tens una foto principal, aquesta, juntament amb el text s'han de veure destacats en relació al color del fons. Hem de tenir cura del color ja que un mal us del color poden treure molta claredat al que vols transmetre o pot fer que el missatge sigui contradictori allò que vol transmetre. Hem de poder cerca el contrast, i per això no podem col·locar mai textos de color sobre un fons que no tingui el suficient contrast, com per exemple, un text verd sobre un fons vermell. Aquesta i altres combinacions similars produeixen un molest efecte que dificulta la lectura. Amb el color, també pots transmetre subtilment sensacions, és a dir que en la mesura possible, el color ha d'estar relacionat amb el concepte del teu cartell. Els colors càlids (gamma dels vermells fins groc) donen sensació d'alegria i dinamisme. Els colors freds (gamma dels blaus fins verd) transmeten serietat i professionalisme.
  Tipografies: Les eines actuals, ens permet triar entre milers de tipus de lletres. Això és bo, sempre que escollim lletres que siguin clares, i es llegeixin a distància i simple vista. És important que utilitzem la lletra més adient per cada situació . I és que cada lletra ha de disposar d’una tipografies diferent, tenim 5 tipus de tipografies i cadascuna amb la seva funció: la lletra decorativa estan fora de la norma i s’ha dissenyat per un ús esporàdic, aquestes són utilitzades per realitzar el títol principal del cartell però només pels títols. En canvi tant la de remat (el traç acaba amb un remat, són les lletres més tradicionals, on presenten un contrast elevat entre elements rectes i corves) com la de pal sec són lletres més útils per escriure les lletres del cartell que donen la informació per tal de diferenciar-la del títol.
                              Exemple d'un cartell original creat amb moltes tipografies   
 
 Aquest és un cartell del molt original on la persona que la creat ha utilitzat diverses tipografies i colors, el problema que té aquest cartell és molt difícil de identificar quines són les paraules claus que ha de cridar l’atenció al lector. Tot i que els colors ens dona una serie de pistes ja que hi ha una relació com per exemple dios i hombre sembla que són les paraules claus ja que utilitza un color cridaner com el vermell viu de color i la lletra és gran i majuscula mesntre que le altres lletres són o lletres lligades o de colors apagats. Jo soc partidaria de que cada lletra té la seva funció i encara que hem sembli original crec que el títol hauria de ser de lletra gran i de colors alegres per difernciar-lo de la resta de informació.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada